skip to Main Content

Kan jag få fiber?

Vill du ansluta dig till fibernätet? Bra!

Äger du fastigheten själv eller bor du i hyreslägenhet? Nedan kan du läsa om hur du går till väga om äger själv eller hyr.

Jag bor i hyreslägenhet

Om du bor i hyreslägenhet är det stor chans att du redan har fiber framdraget. Hyr du av Svenbo, Tommy Stensson eller Asserbo Fastigheter så finns fiber redan installerat. Du behöver då bara kontakta oss på info@mofiber.se och berätta vilken adress det gäller så hjälper vi dig att komma igång.

Om du har en annan hyresvärd kan du maila oss på info@mofiber.se eller fråga din hyresvärd om du kan få fiber.

Jag äger min fastighet

Alla som äger fastighet i Mjöbäcks och Överlidas postnummerområden har möjlighet att ansluta sig till fibernätet. Även i vissa gränstrakter till Holsljunga, Östra Frölunda, Mårdaklev och Öxabäck har vi möjlighet att ansluta fastigheter. I vissa fall finns en fiberdukt (plastslangen som fiberkabeln ligger i) framme vid din tomtgräns eller i närheten. I andra fall kan det behöva grävas extra för att komma fram till din fastighet. Bor du i Mjöbäcks tätort, Överlida tätort eller Bredhult är det stor chans att det finns fiberdukt fram till din tomtgräns. Även på landsbygden utanför kan det vara förberett med fiberdukt till din tomtgräns.

Maila oss på info@mofiber.se så kan vi ta reda på om det finns fiberdukt fram till din tomt eller om det behöver grävas.
I mailet skriver du dina kontaktuppgifter, vilket adress du vill ansluta till fibernätet och vilken fastighetsbeteckning det gäller.

Om fiberdukten redan finns framme vid din tomtgräns kostar anslutningen till fibernätet 21.500:-. Då gräver du själv från tomtgränsen och fram till din husvägg. För information om hur du gräver  på din gräsmatta och vad du behöver tänka på, klicka här. 

Om det krävs grävning för att nå fram till din tomtgräns hjälper vi till att ta fram ett kostnadförslag.
Om du redan har fiberdukt vid tomtgränsen, men utöver det behöver hjälp att gräva på din gräsmatta, kan vi hjälpa till med detta också.

Back To Top